|
Powered by  
HISTORIE

G&G is gestart op 1 november 1995 als handelsonderneming onder de naam G&G Audio/Video Services.

Naast de verkoop van CQ reinigingstissues voor videokoppen en KATA cameratassen werden professionele Betacam-SP videocassettes getest voor cameramensen.

Het testen van videocassettes op kwaliteit wordt kort na de introductie zo succesvol dat hiervoor de naam Tape Check wordt geïntroduceerd.

Als medio 1996 op verzoek van enkele (commerciële) omroepen ook gebruikte Betacam cassettes worden getest, gaan de ontwikkelingen snel: Tape Check Europe is een feit. Gedurende 1996 en 1997 wordt samen met enkele trouwe relaties het kwaliteitsproces van wissen en testen verder ontwikkeld en zal uiteindelijk leiden tot de unieke "Tape Check"-methode waarbij elke videocassette wordt getest conform de NIEUW-specificatie. Dit betekent dat gebruikers vanaf dat moment de zekerheid hebben dat een door Tape Check Europe geteste cassette tenminste dezelfde kwaliteit garandeert als een nieuwe cassette.

Als in 1999 John de Mol "Big Brother" introduceert als nieuw Reality-TV concept, neemt het hergebruik van videocassettes bij de productie van TV-programma's een enorme vlucht. Het enorme succes van Reality-TV series opent de markt voor Tape Check in Europa. Anno 2009 is Tape Check Europe het grootste videotape recycling bedrijf ter wereld. Naast videocassettes worden sinds 2007 ook professionele XD-Cam (professionele DVD) schijven gewist en getest voor hergebruik.

Het succes van Tape Check heeft ook gezorgd voor een toenemende vraag naar allerhande opslagmedia en accessoires (zoals batterijen, gaffertape, etc.) waardoor ook G&G Audio/Video Services vanaf 1996 een gestadige groei doormaakte. De nadruk lag hierbij op allerlei aan video gerelateerde verbruiksartikelen.

De overname van Quantegy Europa zorgde in 2005 voor de uitbreiding van het assortiment met een complete lijn professionele audio producten.De daaropvolgende jaren zorgde voor een uitbreiding van de klantenkring in Oost-Europa, Midden Oosten en Azië.

Medio 2008 wordt de naam G&G A/V Services verandert in G&G Trading B.V. omdat het aandeel NIET-audio/video producten steeds verder stijgt.

In 2018 zal de naam G&G Trading B.V. worden opgevolgd door SPITA Smart Products B.V. zodat de website- en productnaam onderdeel zijn van de bedrijfsnaam.
SPITA blijft zoeken naar nieuwe producten en oplossingen voor haar relaties, teneinde een vooruitstrevende rol te blijven spelen in de snel veranderende wereld.

SPITA Smart Products B.V.
Industrieweg 18-9
3846 BD Harderwijk
Tel.+31(0)341-414993

Copyright 2019 SPITA Smart Products B.V.
Powered by